WBC 2026 İSTANBUL

Image

Üyesi olduğumuz Dünya Buiatri Derneğinin organizasyonu olan Dünya Buiatri Kongresinin (WBC) 33.sü ilk kez ülkemizde yapılacak. 2014 yılında kurulan derneğimiz ülkemizde çok sayıda Sürü Sağlığı ve Yönetimi Kongreleri, Koyun-Keçi Sağlığı ve Yönetimi Kongreleri ve bölgesel mesleki eğitim toplantıları düzenledi. Bu kongrelerden aldığımız güç ve motivasyonla Dünya Buiatri Kongresinin 2026 yılında Türkiye’de yapılmasını hedefledik.

Derneğimiz 2016 yılında Dünya Buiatri Derneği’ne üye oldu. 04-08 Eylül 2022 tarihlerinde 31.si Madrid/İspanya’da düzenlenen Dünya Buiatri Kongresinin Türkiye’de yapılması için aday olan Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği, İtalya (Floransa), Hollanda (Rotterdam), Danimarka (Kopenhag) ve Güney Kore (Jeju)’nin olduğu rakipleri ile mücadelesinden başarı ile döndü. 1960 yılından itibaren her iki yılda bir organize edilen Dünya Buiatri Kongresinin 33.sü 2026 yılında ilk kez ülkemizde yapılacaktır. Kongreye diğer kongrelerde olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 3000 meslektaşımızın katılması beklenmektedir.

2026 yılında İstanbul’da yapılması kabul edilen “WBC 2026 İstanbul” kararının açıklanmasından sonra Dernek Başkanı Prof. Dr. Hasan BATMAZ şunları söyledi:

“Derneğimizin organizasyonu ile Dünya Buiatri Kongresinin 2026 yılında ilk kez Türkiye’de yapılacak olmasından dolayı son derece mutluyuz ve gururluyuz. Bu mutluluk ve sevincimiz ülkemiz ve mesleğimiz adınadır. Bu organizasyonun meslektaşlarımızın ve hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren şirketlerimizin uluslararası tanıtımında büyük rol oynayacağına inanıyoruz. Başvuru dosyamıza destek mektubu veren mesleki ve sektörel kuruluşlara, sponsorlara ve dosyanın mükemmel hazırlanmasını ve sunulmasını yapan PlazaPCO’ya, başta Derneğimizin Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hıdır GENÇOĞLU ve Derneğimizin Sekreteri Prof.Dr. Ahmet GÜMEN olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçenlere ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Bizi buraya taşıyan şimdiye kadar yaptığımız başarılı kongrelerimize katılan meslektaşlarımıza, destek veren bütün sponsorlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. 2026 İSTANBUL Dünya Buiatri Kongresi’nin ülkemize ve mesleğimize hayırlı olmasını dilerim.